Цікава та корисна енциклопедія - Великі ссавці
Коло Знань
Субота, 03.12.2016, 17:33
| RSS
Головна Великі ссавці
Меню сайту
Друзі сайту
Веселись Со Всеми

Тупак Амару Шакур

Форма входу
Деякі ссавці зовсім крихітні, але є й величезні. Найбільші сухопоті тварини — слони. Висота слона сягає до 4 м, а вага — до 7 т. Не набагато менші за слона носорог і бегемот — два великих опічної Африи й Азії. Усі ці великі ссавці належать до травоїдних, вони й справді їдять тільки рослини. Є травоїдні і середніх розмірів, наприклад бики та коні.

Про слонів
  • Довгий ніс
  • Слона відразу можна впізнати по носу, який називається хоботом. За допомогою хобота слон дихає, нюхає, рве гілки, піднімає предмети,трубить і п'є воду.
  • Довге життя
  • Слони живуть довше за інших ссавців. У зоопарках вони доживають до 80 років.
  • Великі вуха
  • Слон складає вуха — отже, він відпочиває або перебуває під надійним захистом іншого слона. Активний або агресивний слон-самець зазвичай тримає вуха розгорнутими.
  • Бивні
  • З рота у слона стирчать два величезниз зуби, які називаються бивнями. Іноді слони-самці зчіплюються бивнями і б'ються хоботами, з'ясовуючи хто сильніший.
  • Захитс від спеки
  • Щоб не перегрітися у спеку, слони розправляють вуха і махають ними. Ще вони часто обсипаються пилюкою й обливаються водою. Так вони доглядають за своєю шкірою, покриваючи її захисним шаром бруду.
  • Стадо слонів
  • Слони живуть стадами. У стаді може бути від 4 до 30 тварин, а керує ними доросла слониха — вожачка. Стадо зазвичай формується зі слоних та їх дитинчат, а також молодих слонів-самців. Дорослі самці живуть переважно окремо — поодинці або ж невеличкими чоловічими групами.
Травоїдні
  • Трава та листя
  • Деякі тварини віддають перевагу траві, тобто вони пасуться, інші полюбляють листя, бруньки та кору дерев і чагарників. які споживають рослини лише одного виду, але не гребують й тим, що росте поблизу
  • Постійне жування
  • Рослини не такі поживні, як м'ясо, тому травоїдні тварини змушені витрачати на їжу дуже багато часо — на відміну від хижаків, що їдять набагато рідше і швидше. Слон, наприклад, зазвичай годується не менше 18 год на добу.

Copyright MyCorp © 2016
Сайт управляється системою uCoz